Steun en advies
Steun en advies

Mantelzorg Brabantse Wal is een samenwerking van steunpunt Mantelzorg Bergen op Zoom, steunpunt Mantelzorg Woensdrecht en steunpunt Mantelzorg Steenbergen. Mantelzorg Brabantse Wal is er voor u als mantelzorger.

Mantelzorgers ontlenen plezier en eigenwaarde aan het zorgen voor een ander maar het kan ook te zwaar worden. Anderen in uw omgeving zien dat vaak niet. Met al uw vragen maar ook voor een luisterend oor kunt u bij ons terecht, zoals:

Informatie en advies
Voor individuele mantelzorgsituaties, informatie en advies kunt u bij ons terecht. Voor het laatste nieuws en ontwikkelingen op mantelzorg gebied leest u onze Nieuwsbrief 'Mantelzorg'.

Emotionele steun
Heeft u behoefte aan een persoonlijk gesprek of contact met lotgenoten dan kunt u bij ons terecht. Mantelzorg Brabantse Wal beschikt over een groot sociaal netwerk op het gebied van wonen, zorg en welzijn.  Regelmatig organiseren wij momenten om bij elkaar te komen.

Educatieve ondersteuning
Informatie geven aan mantelzorgers door middel van een lezing, een cursus of themabijeenkomst. Daarnaast het adviseren van collega- instellingen en bespreekbaar maken van problemen en knelpunten waar mantelzorgers tegenaan lopen. 

Directe praktische steun 
Hand- en spandiensten in en om het huis, zoals tuinonderhoud, hulp bij administratie, boodschappen doen of de klussendienst. Deze steun wordt veelal vanuit vrijwilligersorganisaties geboden.


Respijtzorg
Respijtzorg is bedoeld om tijdelijk de zorg van de mantelzorger over te nemen. Het gaat om vormen van zorg die zowel buitenshuis als thuis worden geboden. Het steunpunt bemiddelt en ondersteunt de beschikbare vormen van respijtzorg. 

Het vragen om hulp kan erg lastig zijn. Via deze link vindt u een aantal tips om hulp te vragen.

Naast de informatie op deze website vindt u ook onder deze link meer informatie over hoe u als mantelzorger hulp kunt krijgen.