slide
Jonge Mantelzorgers

Wilt u meer informatie over de première van de expositie "Ik ben jonge mantelzorger" en de voorstelling "Hou me los" op 30 mei? Klik dan hier.Wist je dat? Ongeveer een kwart van de jongeren tot 24 jaar in Nederland jonge mantelzorger is?

Maar wanneer ben je dan jonge mantelzorger? Dat ben je als je zorgt voor of je zorgen maakt over een vader, moeder, broer, zus, opa, oma etc.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

-        Een broertje met ADHD

-        Een moeder die verslaafd is aan alcohol

-        Een oma met dementie die bij jou in huis woont

Voor jou voelt dit waarschijnlijk als heel normaal, maar weet dat dit niet vanzelfsprekend is. Je hebt meer verantwoordelijkheden en zorgen dan andere leeftijdsgenoten. Natuurlijk hoeft dit geen probleem te zijn, maar het kan er voor zorgen dat je bijvoorbeeld moeite hebt om mee te komen op school, dat je jezelf veel zorgen maakt of dat je jezelf regelmatig wegcijfert.

Weet daarom dat wij, medewerkers van Mantelzorg Brabantse Wal, er voor jou zijn! Zo organiseren we verschillende activiteiten, waarbij je andere jongeren ontmoet die in vergelijkbare situaties zitten als jij. Ook zijn we er voor je als je even niet zo lekker in je vel zit of je behoefte hebt aan iemand die naar je luistert.

Ben jij benieuwd naar de verhalen van andere jonge mantelzorgers? Klik dan op de onderstaande button 'verhalen'!