slide
Algemene voorzieningen

Een algemene voorziening is het aanbod van diensten of activiteiten. Hierbij is niet eerst  onderzoek nodig naar de behoeften, persoonskenmerken en mogelijkheden van de gebruikers. De algemene voorziening is toegankelijk en gericht op maatschappelijke ondersteuning. 

Boodschappendienst

De boodschappendienst doet gratis boodschappen voor mensen die geen sociaal netwerk hebben en (tijdelijk of blijvend) niet goed in staat zijn zelf boodschappen te doen, bijvoorbeeld door een geestelijke of lichamelijke beperking. Deze persoon kan geen gebruikmaken van alternatieven, zoals het laten bezorgen van boodschappen, boodschappen bestellen via internet of boodschappen doen met hulp van familie, buren of kennissen.

Maaltijdendienst

Het is belangrijk om minimaal drie keer per week een warme en voedzame maaltijd te eten. Op een bepaald moment lukt dat misschien niet meer zo goed. U bent ouder, uw gezondheid is verslechterd of u heeft het enorm druk en hierdoor geen tijd voor het bereiden van een warme maaltijd. In al deze gevallen biedt de Maaltijdendienst van WijZijn uitkomst! Wij bieden de inwoners van Bergen op Zoom een groot assortiment van heerlijke koelverse maaltijden: van vegetarische en Chinese gerechten tot pasta’s of de vertrouwde Hollandse kost!

Klussendienst

Bent u door ouderdom of gezondheidsklachten minder zelfstandig? In veel gevallen wordt u door familieleden of uw partner ondersteund. Maar wat als uw partner is overleden en uw kinderen of overige familieleden ver weg wonen? Dan blijven de klusjes in en rondom het huis ongetwijfeld liggen. In deze gevallen kan de Klussendienst van WijZijn u helpen!

Heeft u een vraag?

gemeente Woensdrecht: BWI, Kromstraat 4, 4631 KH Hoogerheide 0164 672049, www.bwiwoensdrecht.nl gemeente Bergen op Zoom: Vraagwijzer, Jacob Obrechtlaan 5, 4611 AP Bergen op Zoom, 0164-299491, www. vraagwijzerboz.nl gemeente Steenbergen:Vraagwijzer, Fabrieksdijk 6, 4651 BR Steenbergen, 0167-750850